בסל הקניות 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

המשך הזמנה
מינימום הזמנה 250 ₪

שבועות לילדים – מבשלים ונהנים



מסורת רבת שנים – מהשׂדה לצלחת

למה אני כל כך אוהבת את חג שבועות? כי בחג הזה מעניקים כבוד לפרי הארץ, לחקלאים המגדלים את תנובתה ולאדמה. לפי המסורת אבותינו עלו לרגל לבית המקדש והביאו עמם את ביכורי פירותיהם. פירות, ירקות, דגנים מלאים, כולם הוכנסו לטנא והוגשו במתנה. מהשׂדה לצלחת. אבותינו אולי לא למדו את עקרונות התזונה הנכונה, אבל הם בהחלט אכלו לפיה. ירקות, פירות ודגנים מלאים הם בסיס למאכלים בריאים ומזינים. בדיוק בשל כך חג שבועות הוא הזדמנות נהדרת להכין ביחד עם הילדים את סל הביכורים ולחשוף אותם למגוון מטעמים מפירות וירקות טריים או אפויים.

ילדים וחשיבות צריכת ירקות ופירות

ירקות ופירות מהווים רכיב תזונה הכרחי לשם שמירה על בריאותנו. זו הסיבה לכך שכל הארגונים הבריאותיים ברחבי העולם, לרבות משרד הבריאות בישראל, ממליצים על שילובם לאורך היום כולו. ירקות ופירות הם מקור חשוב לסיבים תזונתיים, לוויטמינים ולמינרלים. תזונה דלה בירקות ופירות גורמת למחסור בוויטמינים ובמינרלים החיוניים לגדילה ולהתפתחות ועלולה להגיע לכדי סיכון בריאותי של ממש. הגבּרת צריכת ירקות ופירות בקרב ילדים עשויה למנוע מחלות כרוניות בהיותם בוגרים. יותר ויותר מחקרים מלמדים על קשר ישיר בין צריכה של ירקות ופירות להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם, מחלות לב כליליות ושבץ מוחי. קיימת גם עדות סבירה המצביעה על קשר הפוך בין צריכת ירקות ופירות לסיכון לסרטן, לעלייה במשקל ולהתפתחות סוכרת מסוג 2.

מה בטנא ובארוחות החג?

באווירת החג השמח וסביב ההכנות של סל הביכורים יש לכם, ההורים, הזדמנות נהדרת להעביר מסרים חינוכיים בדבר חשיבות אכילת ירקות ופירות. ההכנה המשותפת של הטנא ושל ארוחת החג יוצרת מוּדעות גדולה יותר לערך התזונתי של ירקות ופירות. אז מה מכינים? אספנו עבורכם כמה מתכונים מהירים וקלי הכנה שיוכלו להיכנס לסל הביכורים או להיות מוגשים בארוחת החג. והכי חשוב – הם טעימים, מזינים, וכאלו שילדים אוהבים.*

כדורי תמרים – תמר בּוּם טראח   20 יחידות

250 גרם תמרים מגולענים

16 יחידות ביסקוויטים  (פתי בר)

5 כפות טחינה גולמית מלאה

5 כפות מים רתוחים

2 כפות סילאן

שבבי קוקוס

הוראות הכנה

מפוררים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה (מומלץ לערבב וללוש בידיים נקיות). מגלגלים לכדורים ומגלגלים אותם בתערובת הקוקוס. שומרים במקרר עד להגשה.

 

מאפה ברוקולי – ירוקולי   6 מנות אישיות

חומרים

2 כוסות ברוקולי טרי או קפוא

2 ביצים

1/2 כוס קמח מחיטה מלאה

200 גרם גבינה בולגרית

1/4 כוס חלב/ חלב סויה

1/2 כפית מלח

 

הוראות הכנה

מאדים את הברוקולי הטרי או מפשירים את הברוקולי הקפוא במיקרוגל וחותכים לקוביות קטנות. מכניסים לקערה.

מגרדים את הגבינה מעל הקערה ומוסיפים את שאר המצרכים.

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לתבניות אישיות. מכניסים לתנור למשך כחצי שעה בטמפרטורה של 200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.

 

סוכריות טבע

חומרים

אשכול ענבים ירוקים

אשכול ענבים סגולים

2 משמשים

2 אפרסקים

פלח אבטיח

פלח מלון

5 שיפודי עץ

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הפירות, פורסים את הפירות (למעט הענבים) לפרוסות עגולות שמהן ניתן ליצור בעזרת תבניות צורות שונות כמו כוכבים או פרחים. נועצים את הפירות על השיפודים. מגישים את השיפודים באגרטל – ממש כמו פרחים. אפשר להקפיא את מקלות השיפודים עם הפירות ולקבל שלגוני פרי טעימים ומצננים.

 

שקשק ת'תות – מילקשייק תות 2 מנות

חומרים

2 תפוזים

5 תותי שדה

בננה קלופה

כף סוכר חום

1/2 כוס קרח

 

הוראות הכנה

שוטפים את התותים ומסירים את העלים, חותכים את התותים ואת הבננה לפרוסות. מעבירים למערבל ומוסיפים את הקרח. מערבלים דקה עד לקבלת מרקם אחיד.

 

מאת הדס יריב (M.Sc), טכנולוגית מזון ומוסמכת בתזונה, מנהלת תחום בריאות בחברת "מבושלת"

* המתכונים נלקחו מהמשחק "מי השף?" משחקים, מבשלים ואוכלים בריא.