בסל הקניות 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

המשך הזמנה
מינימום הזמנה 250 ₪

נס פח השמן… שנמצא בסופגניות!



אתמול בערב, שבועיים לפני החג הילדים שלי התחננו – 'אמא בא לנו להכין סופגניות!'

'יש ילדים שכבר מביאים סופגניות לבית הספר, בא לנו! אפשר להכין?'

התשובה המיידית שלי הייתה: 'לא! סופגניות אוכלים רק בחג!'

מה פתאום שבועיים לפני החג להתחיל לאכול גושי בצק מלאי שמן, מה פתאום במקום ארוחת ערב לזלול סופגניות עם ערך תזונתי כל כך נמוך?

יש סכנה שלאחר אכילת סופגניות, הילדים יקבלו בונוס – כאבי בטן….

אז, בואו נעשה סדר, מה בעצם הבעיה עם הסופגנייה?

 

הסופגניות עתירות קלוריות כי הן מטוגנות בשמן עמוק, הבצק סופח לא מעט שמן במהלך הטיגון ובנוסף הסופגנייה מכילה כמות גדולה מאוד של פחמימות פשוטות – קמח לבן וסוכר.

סופגנייה אחת "עולה" לנו כ- 500 קלוריות ממש כמו ארוחה מלאה, אבל אין מה להשוות מבחינת הערך התזונתי. הסופגנייה מכילה 500 קלוריות ריקות בלי ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים או פיגמנטים (צבענים) שתורמים ערך בריאותי ממשי במחיר קלורי של ארוחה מלאה.

אז איך מתמודדים עם המסורת בחג? אז, בחג אפשר לאכול סופגנייה כי יש מסורת, וחייבים לשמור על המסורת! אבל מה עושים עם המסורת ב- 8 ימי החג?

החג נמשך 8 ימים שבהם מארחים ומתארחים, והפיתוי לטעום רק כמה לביבות, ומהסופגנייה הוא גדול.

אם נחגוג כך 8 ימים – נמצא את עצמנו עם ק"ג עד שניים מיותרים אחרי החג….

אז מה עושים? ראשית, השאירו את אכילת מאכלי החג לארוחת הערב – הסמוכה להדלקת הנרות, כך שבמהלך היום גם אם אתם עוברים ליד מאפיה ריחנית במיוחד, וגם אם בעבודה חוגגים את החג, אתם לא מתפתים כי זה יגיע בערב.

וכשמגיע הערב, הכינו ארוחת ערב מלאה, אם מארחים אפשר להכין לביבות בעיקר עם ירקות, כמו:  גזר, קישוא,  בצל, עשבי תיבול פטרוזיליה, כוסברה, ריחן ומעט תפוחי אדמה או בטטה. כך שהלביבה עצמה מכילה ערך תזונתי רב.

יש בה חלבון – מהביצה, ופחמימה – מהתפוח אדמה או בטטה, וירקות לרב. את הלביבות ניתן לטגן עם מעט שמן קנולה או שמן זית, לטגן במעט שמן ולהשלים את הכנת הלביבות באפיה, כמובן אפשר להכין עם תרסיס במחבת טפלון וכך "לחסוך" בכמות השמן העודפת.

בנוסף ללביבות מלאות הירק, כדאי להכין ארוחת ערב מלאה עם סלט גדול, מרק ירקות, וגבינות עד 5%. ואז, אחרי ארוחה מלאה ומזינה – אפשר להסתפק בביס מהסופגנייה, ממש ממש לא חייבים לסיים סופגנייה שלמה לבד.

אז, נכון השמן הרב והטיגון זה מה שגורם לסופגניות להיות כל כך מגרות, במיוחד שהן יוצאות חמות וטריות מהשמן הלוהט. אבל תחשבו, האם זה הגיוני שאוכלים 'פח שמן' ב-8 ימים בכל הטיגונים לזכר נס פח השמן? ממש לא!

 

 

חג שמח,

ורד מרום, דיאטנית קלינית מוסמכת.