בסל הקניות 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

המשך הזמנה
מינימום הזמנה 250 ₪

חשיבות הסידן לגדילה ולהתפתחות תקינות בקרב ילדים



חשיבות הסידן לגדילה ולהתפתחות תקינות בקרב ילדים

מאת: הדס יריב (M.Sc, MBA), טכנולוגית מזון מוסמכת בתזונה, מנהלת תחום בריאות במבושלת

 

חג השבועות – חג החלב

חג השבועות הוא חג התבואות, החקלאות והביכורים, אך הוא מזוהה בעיקר עם מוצרי חלב. חלב הוא מקור לחלבון, סידן, ויטמין D, ויטמין A, אשלגן, אבץ ומגנזיום. כל רכיבי התזונה דרושים לילדים כאבני בניין לאברי הגוף השונים, אך ישנה בתקופת הילדות חשיבות מכרעת למזון עשיר בסידן התורם להתפתחות השלד.

ברוח החג אספנו עבורכם את כל המידע אודות המזון המספק לנו את הסידן.

סידן ובריאות השלד

כ-99% מהסידן בגופנו אגור בשלד. הסידן הוא מינרל חיוני לבניית מסת העצם ולשמירה עליה, בעיקר עבור ילדים ובני נוער. העצם היא איבר חי. לאורך מעגל החיים, מילדות ועד זִקנה, עוברות העצמות בו-זמנית תהליכי בנייה ופירוק. אולם עד גיל 20 לערך אוגר השלד את הסידן בעצמותיו ומגיע למסת עצם מקסימלית – לכמות המרבית של הסידן האגור בו. לכן תקופה זו מהווה "חלון הזדמנויות" בלתי חוזר: ככל שמאגרי הסידן אצל ילדים ובני נוער יהיו גדולים יותר, כך עצמות השלד יהיו בריאות וחזקות יותר, ויקטן הסיכוי לשברים ולמחלות הקשורות להתפוררות השלד (אוסטיאופורוזיס) בעתיד.

 

כמה סידן מומלץ לצרוך ביום?

כמות הסידן הדרושה לגוף תלויה בגיל. להלן המלצות משרד הבריאות לכמות סידן יומית בקרב ילדים ומתבגרים: ילדים בגיל 9-4 זקוקים ל-1,000 מ"ג סידן, מתבגרים בגיל 18-9 זקוקים ל-1,300 מ"ג.

 

אילו מזונות מכילים סידן?

הסידן מצוי במגוון רחב של מזונות  כך שאפשר לגון את התפריט. גם לאלו הרגישים ללקטוז או בוחרים תזונה טבעונית, קיימים מקורות רבים לסידן:

  1. מוצרי חלב
    גביע יוגורט 1.7% שומן ללא תוספת סוכר – 165 מ"ג,
    משקה חלב – 200 מ"ג סידן,
    2 כפות גבינה לבנה 5% שומן – 30 מ"ג.
  2. מוצרי סויה
    כוס משקה סויה מועשר בסידן – 288 מ"ג סידן.
  3. ממרחים
    2 כפות טחינה גולמית מלאה - 264 מ"ג סידן,
    2 כפות ממרח שקדים – 25 מ"ג.
  4. קטניות
    כוס שעועית לבנה מבושלת – 140 מ"ג סידן,
    כוס גרגירי חומוס מבושלים – 75 מ"ג סידן.
  5. פירות
    תפוז בינוני – 84 מ"ג סידן.
  6. ירקות
    כוס ברוקולי מבושל – 80 מ"ג,
    כוס כרוב לבן – 30 מ"ג.

 

ומה עוד חשוב לזכור כשמכינים ארוחה לילדים?

  1. עודדו הכנה משותפת – הפכו את ילדיכם לשותפים פעילים בחוויית הכנת האוכל. תהליך הכנה משותף מאפשר דיון פעיל והכְוונה בנושא הבחירה בתזונה נבונה.
  2. שלבו ירקות ופירות בכל ארוחה – ירקות ופירות הם בסיס התזונה: מספקים ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים חיוניים לבריאותנו.
  3. העניקו דוגמה אישית – כהורים חשוב שנהווה דוגמה אישית, הן בצריכת תזונה בריאה והן בביצוע פעילות גופנית.
  4. הגישו מנות קטנות, צבעוניות ומגרות – לאופן ההגשה ולצורתה יש השפעה גדולה על התיאבון. מנות קטנות, בריאות וצבעוניות הן דרך נפלאה לעודד אכילה בריאה במשפחה.
  5. לשם קבלת סידן בכמות נאותה – חשפו את הילדים כבר מגיל קטן לאכילה מגוונת – מרבית הטעמים נרכשים, לכן לחשיפה ולסביבה הביתית יש השפעה משמעותית מאוד. תינוקות שבמהלך גדילתם נחשפים לטחינה משומשום מלא, לקטניות ולממרחי שקדים, נהנים מכמות סידן מספקת ומתפריט טעים בעל ערך תזונתי גבוה.

חג שמח!

סידן